Ny dag hver dag

Det er tirsdag. Du har endelig fået fri fra arbejde, og på vejen hjem, har du sågar fået handlet ind til barnets livret. Men da du så endelig træder ind ad døren derhjemme med favnen fyldt af hakkede dåsetomater og squash, bliver du mødt med en bold lige i fjæset. Selvsamme barn, har fået fri fra skole for en halv time siden, og nu flyder stuegulvet med bolde og andet legetøj, blandet sammen med puder og tæpper fra sofaen. Du smider det, du har i hænderne på køkkenbordet og lægger op til en krammer. Men han vil hellere kramme dit ben. Der står du så. Ubevægelig, og tænker på, hvordan man kan få maden til at lave sig selv.

Leg er limen

Det kan være utroligt svært, at få hverdagen til at hænge sammen, når energien flyver op og ned. Hvilke muligheder har man, for at gøre det lettere? Det er meget muligt, at du skal til at lave hans livret, men det stopper ham ikke fra at ville blande sig og lægge op til leg, så du ikke tør begynde at hakke grøntsager. Her kan det være livsforandrende at finde noget legetøj, der kræver barnets tid og koncentration. Et puslespil for den rolige sjæl, eller Magna tiles for barnet, der gerne vil udfordres på sin tålmodighed og kreativitet.

Vælg med omhu

At have det rigtige legetøj i skuffen, kan være den perfekte plan B på sådan en tirsdag. Ellers, ville I måske aldrig få noget at spise, hvilket ville skabe nye problemer. Desuden, er det vigtigt at vælge legetøj, der udfordrer dit barn, så denne distrahering ikke hurtigt går hen og bliver kedsommelig. Tag dem med ind i overvejelserne. De ved bedst, hvad der vækker deres nysgerrighed. Vi vil alle gerne lege med vores børn, men det er bedst at gøre på mætte maver med god energi og overskud.