Hjælp dit barn med garderoben

Som forældre kan det være svært at vide, hvad dit barn har af ønsker i forhold til påklædning. Det er ikke altid, at børn er gode til at udtrykke, hvad det er, de godt kan lide. Det kan skyldes, at barnet ikke har udviklet sin smag og stil endnu.

 

Mange børn har ikke en udviklet fornemmelse af, hvad det er, deres egen smag er. Det de kender til, er højest deres egen yndlingsfarve, og det er nok for dem. Ofte er det dit barns yndlingsfarve, der guider deres tøjstil og skovalg, indtil dit barn fylder omkring de 8 år.

 

Derfor har dit barn måske brug for hjælp til at finde de rette sko og det rette tøj til deres klædeskab. Ofte vælger dit barn for eksempel vinterstøvler til piger, der skejer lidt ud i farver eller har et sejt logo. Dit barn går ikke altid særlig meget op i skoens komfort, men bliver derimod tiltrukket af det, der ser sjovest eller sejest ud.

 

Du må hjælpe

 

Det er vigtigt, at dit barn er med til at bestemme hvilke sko, han eller hun skal have. Det er jo trods alt ham eller hende, der skal gå i dem. Dog er det også vigtigt, at far eller mor er inde over. Det er en fælles opgave, som også binder en familie sammen. Man må nå til enighed et sted.

 

Lyt til dit barn

 

Så vigtigt som det er, at du hjælper og støtter dit barn i beslutningen om tøjvalg og sko, er det også vigtigt, at du lytter til dit barns ønsker. Dit barn skal nemlig føle sig hørt og vide, at hans eller hendes ord er værd at tage i betragtning. Ellers kan det blive noget af en krigszone, når I handler til en ny garderobe.