Derfor er D-vitamin vigtigt for babyer

Som nye forældre er der enormt mange ting, man skal være opmærksom på. det kan måske virke helt uoverskueligt, netop fordi, at der er så mange forskellige ting, man skal huske på i hverdagen, når man har fået en baby. En af de ting, som er vigtige, er D-vitamin. Læs videre her for at høre mere om, hvorfor D-vitamin er vigtigt for babyer.

Vigtigt for knoglerne

Der er flere forskellige grunde til, at D-vitamin er vigtigt for babyer. Det er blandt andet vigtigt, fordi det spiller en stor rolle for, om babyen knogler vokser som de skal. D vitamin mangel er derfor noget, der skal tages seriøst. Ellers kan det nemlig have en indflydelse på, om babyens knogler faktisk vokser, som de skal.

D-vitamin har også en stor indflydelse på, at babyen knogler bliver stærke og sunde. Det er derfor en god ide at tage en tur til lægen, hvis I er bekymrede for, om jeres baby mangler D-vitamin. På den måde vil I nemlig kunne få diverse tilskud til babyen, hvis dette er tilfældet.

Har betydning for tænderne

Det er dog ikke kun knoglerne, som D-vitamin har betydning for. Det er nemlig også babyens tænder, som D-vitaminmangel kan have en betydning for. For at babyens tænder skal blive sunde, stærke og vokse som de skal, er D-vitamin nemlig også enormt vigtigt.

Indtil dit barn bliver 2 år, anbefales det, at der hver dag gives D-vitamin som tilskud. Dette er derfor noget, som skal gøres, og altså også tages seriøst. Netop fordi at D-vitamin har så stor betydning for babyens knogler, tænder og generelle helbred, er det altså vigtigt at være opmærksom på, at din baby får det D-vitamin, som er påkrævet for normal vækst. Dette er de forskellige grunde til, at det er så vigtigt med D-vitamin for babyer.